edició 2020
ets el que menges (barcelona)

  La primera edició del projecte, o edició zero, estava prevista pel setembre del 2020, a Barcelona, sota la temàtica, Ets el que menges.

L’11 de març de 2020, l’OMS va passar a considerar la COVID-19 pandèmia en lloc d’epidèmia, arran de l’expansió de la malaltia en 114 països, havent-se multiplicat per 13 els casos fora de la Xina en les dues setmanes anteriors i havent triplicat el nombre de països afectats en aquell mateix període. Nombrosos països han emès restriccions per les concentracions de persones, tancat escoles i fàbriques, tot introduint una gran quantitat de mesures de distanciació social per fer front a la propagació del virus. A Catalunya a meitat de març va començar un confinament que s’allargaria fins al maig, continuant amb dos anys llargs de restriccions i mesures. 

  L’edició 2020 del 15m2 Ets el que menges – Barcelona, era una proposta potent per donar el tret de sortida al projecte, i la vegada fer una reflexió sobre el menjar i els trastorns alimentaris, fent ús d’espais singulars com ara supermercats, restaurants i menjadors. L’edició va quedar cancel·lada parcialment per la pandèmia, però per la vigència perenne de la temàtica, de ben segur que es recuperarà en els propers anys.